berjalan di atas manhaj as-salafush sholeh

Rasulullah صلى ا لله عليه وسلم bersabda خَيْرُ النَّاسِ قَرْنِيْ ثُمَّ الَّذِيْنَ يَلُوْنَهُمْ ثُمَّ الَّذِيْنَ يَلُوْنَهُمْ
“Sebaik-baik manusia adalah generasiku ( para sahabat ) kemudian generasi berikutnya (tabi’in) kemudian generasi berikutnya ( tabiu’t tabi’in )” (Hadits Bukhari & Muslim)
Monday, July 19, 2010

Adolf Hitler vs JEWS

Posted by nir akhbar abdul aziz

Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar

Petikan daripada e-mail sahabat kita…………….

Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua...

Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...


Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.


Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...


Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...
Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds

Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...


2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"


3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...


Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

15 comments:

caliph shuriken said...

sesuatu yg bangsa yahudi x nk kita tahu...

ASaDa RyutaRo said...

kisah ni telah d sembunyikan. musuh2nya telah mengaburi mata dunia untuk meletakkan hitler dengan watak jahat..

pernah terbaca ttg artikel bagusnya hitler ni dlu, tp x ingat kat mana..

teddyuna said...

wah..kagum dengan hitler.. sygnyer.. dia convert x religion dia?

Dark Half said...

entry yg sungguh bermanfaat dan mengejutkan
thumbs up!

tp mmg confirm ke Hitler mati bunuh diri?

check out latest entry grafik novel aku... Aku Pilih Neraka!

SAISamal said...

this is a good article!
kagum juge dgn org yg buat research tu

sujairi said...

baru tadi pagi aku tengok channel 555 sal hitler ni dia memang budak baik..sejak dia budak lagi memg di sayangi oleh semua org.. banyak spekulasi yg tibul kenapa dia menjadi ganas kononnya..

1.kekasihnya yg mengkhianati cintanya.
2.pengasuhnya yg menderanya semasa kecil
3.mempunyai perasaan hasad dengki dan berdendam.
4. banyak g dah x ingat..(^_^)

apapun ni entry yg aku memg x sangkakan.. thanx ya..

Tomato Gurl's Life said...

oo selama ni tau yg hitler tu jahat je..pemerintah kuku besi..rp2nye ade rahsia disebaliknye...tanx 4 ur info..
p/s: ai sy bloggr br...just follow awk..jmpt sggh ke blog sy: http://tomatogurlslife.blogspot.com/(shoutmix xkuar)

rosyzatie said...

sgt menarik la post ni, tak pernah terfkir kisah sbnr beliau sbb dah tnggelam dgn maklumat dr barat..

m2g said...

Kita tidak harus menerima bulat-bulat apa sahaja yang dikatakan oleh barat.

Tidakkah kekejaman yahudi keatas penduduk palestin melebihi kekejaman Hitler.

Yahudi bangsa pengecut, sehingga takut kepada bayang-bayang mereka sendiri.

Mungkin akan hadir lagi kedunia ini tokoh sehebat Hitler yang dapat menghancurkan Yahudi dibumi Palestin.

"HAIT HITLER".

Shannice said...

wow... tak sangka Adolf Hitler macam ni..
apa yg saya tahu ttng Hitler terdpt lebih 20 cubaan bunuh ke atasnya, dari Nat Geo.
hmmm....

mikro_kokus said...

Entri yang amat menarik....
terima kasih sebab sudi berkongsi... ^_^

MUARA said...

Bagus fakta ini... Ianyan baru bagi saya...
Tetapi tidak dinyatakan akhirnya Hitler dengan agama apa? Tak ada bukti kah apa agama Hitler?

n4dh!3r4 said...

artikel yg menarik.. fakta sebenar yg disembunyikan kebenarannya..

Dark Half said...

pagi tadi ada satu blog discuss psl isu ni jugak. ada yg mempersoalkan samada Hitler patut disanjung selepas artikel itu tersebar. cuba korang baca komen di blog http://mohamadfaiz.com/. komen kat situ ada jugak yg make sense
aku: masih mencari konklusi

muSafir said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails